Tags

Related Posts

Share This

Оградата с Турция тепърва ще пада

Елена Йончева: Оградата с Турция тепърва ще пада

Внесли сме сигнал в ДАНС и прокуратурата, за да се види- дали оградата с Турция е направена, според проектите, които областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас са поръчали.” Това заяви по БТВ народният представител и говорител на ПГ на „БСП за България” Елена Йончева. Тя припомни, че първоначалният вариант за изграждане на оградата е от МВР и той е бил много сериозен. Тя показа снимки, на които се вижда, че отводнителните канали, които по проект трябва да са от бетон, не са. „Задавам въпроса – защо? Спестени са средства, или са откраднати”, попита тя. Йончева смята, че оградата тепърва ще пада.

В момента, в който покажа престъпни схеми, веднага започват да ме заплашват, че ще ме съдят. Струва им се, че когато заплашат теб, по този начин тази заплаха отеква и други ще се изплашат да дават гласност на всякакви подобни практики”, каза Елена Йончева в коментар, че депутатът от ГЕРБ Делян Добрев е заявил, че ще я съди. „Същото каза и Валери Симеонов, когато стана дума за оградата и г-н Москов, когато заговорих за водата в Хасково. Същото прави и г-н Добрев”, обясни Йончева. „Само фирмата на неговия зет и свързани към него фирми са усвоили за близо три години- 50 млн. лв. в края на юни 2017 г. Община Хасково обявява обществена поръчка за саниране по програмата „Енергийна ефективност”. От 11 блока, 10 са спечелени от същия господин и свързани с него фирми. В момента, в който г-н Дорев става министър на икономиката, енергетиката и туризма, фирма на неговите родители изгражда завод за пелети на стойност 2 млн.лв. Те са взети като заем от въпросният зет, а той взима заем от офшорни компании. Ние искаме да проверим произхода на тези средства от офшорните компании” – каза депутатът

По казуса с Истанбулската конвенция, Елена Йончева обясни, че само 26 държави от Съвета на Европа са я ратифицирали, при положение, че там членуват 47. Страните нямат и общо мнение по дефиницията „пол”. „Тази конвенция не е приета с гласуване, което е голям прецедент за Съвета на Европа. Това ми дава знак, че нещата не са много ясни”, заключи Йончева.

14.01.2018 г.

Гр. София