Tags

Related Posts

Share This

Фандъкова: Срамно е София се разделя на партийни квартали

Йорданка Фандъкова показа във Facebook новия физкултурен салон на 176 училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в район „Нови Искър“. “До преди месец учениците тренираха в стая в мазето, днес вече имат модерен салон и нов двор със спортни съоръжения”, написа столичният кмет и припомни: „През миналата година изградихме 6 нови физкултурни салона, а през тази изграждаме още 3 – на 30-о училище във „Възраждане“, 100-о училище в „Сердика“ и 9-а френска езикова гимназия в „Средец“. Остава ни да построим и салон на професионалната гимназия по изкуства в „Сердика“ и ще изпълним задачата си всички училища в София да имат физкултурни салони”. 

Стана ясно още, че днес официално е изпратила списък с 9 нови детски градини и 3 училищни сгради, за които кандидатстваме за финансиране от държавния бюджет. Те се намират в районите „Красно село“, „Слатина“, „Възраждане“, „Овча купел“, „Витоша“, „Подуяне“, „Люлин“, „Триадица“, „Изгрев“ и „Кремиковци“.

Миналата седмица обещах на общинските съветници, че всеки път, когато говоря за обектите, в които инвестираме, ще казвам района, в който се намират. Това е единственият начин с факти да отговоря на грижливо разпространяваните манипулации, че инвестираме само в райони, спечелени от ГЕРБ“, пише Фандъкова.

„Всеки изкушен от партийните противоборства може да преброи кои от районите по-горе се управляват от кметове, издигнати от ГЕРБ-СДС, ДБ или БСП и да си отговори на въпроса дали са само „наши“. За мен лично такива сметки са обидни и грешни. Срамно е за политици, избрани да управляват хиляди хора, да ги делят на тези, които са гласували за тях и на тези, които не са.

Уважаеми съветници и партийци, такова разделяне е срамно за Вас и обидно и за хората, които са гласували за Вас, защото след като изборите са свършили, носите отговорност пред всички. Партийните карти на София, които се опитвате да чертаете, раждат разделения, а разделенията не решават проблеми, а създават нови.

София е град на свободни хора, които всекидневно преминават поне през 2-3 от партийните граници, които очертавате на картата. София е един град, а не отделно взети партийни владения. Радвам се, че кметовете на райони, независимо от партийните им пристрастия, влизат в работен режим и разчитам на всеки от тях да вършим работа заедно“, пише още Фандъкова.

http://novinite.bg