Tags

Related Posts

Share This

Михаил Миков има тежък лидерски комплекс от Бойко Борисов и това вреди на партията, смята депутатът

Антон Кутев: БСП е единствената алтернатива

 

Антон Кутев

Снимка: btv.bg

„Никога досега не е имало смяна на председателя отдолу –да се кандидатира и да не спечели. Очакването Михаил Миков да спечели остава, но фактът, че ще е на ръба, е знак за нестабилност и Миков трябва да си направи изводите от това”, коментира в студиото на „Тази неделя” депутатът от левицата Антон Кутев.

„Аз съм казвал, че не съм съгласен с линията от последните две години”, посочи той в отговор на въпрос как е гласувал на конгреса.

„Конгресът е лошо организиран, но това са технически неща са. Важното е ясното съзнание, че БСП може да бъде единствената алтернатива – ако не сме ние, няма кой да го прави”, добави той.

Попитан защо, макар да има половин милион „работещи бедни” и 1,5 млн., които са около линията на бедността, партията не успява да „капитализира” този вот, Кутев призна, че хората не се разпознават в БСП.

Антон Кутев

(Photo: bTV)

За това са виновни както грешките, които са правени в миналото, така и външни фактори, сред който най-силният е „демонизацията на лявото” през последните 26 години, смята той.

По думите му сега България е най-дясната държава в Европа, в която има „вулгарен капитализъм”.

Относно различията му с Миков Кутев заяви, че няма съмнения в левия курс на партията, но подлага на съмнение начините, по които се върви към него.

БСП винаги е била в центъра на политическия живот и всички са се съизмервали с нас и бият по нас. Правили сме грешки и трябва да се учим от тях, но големият проблем на съвременното общество е желанието да се унищожи лявото. Ако се унищожи лявото, ще се унищожи и човешкият облик”, смята той.

Запитан за отсъстващата лидерска битка между ГЕРБ и БСП, Кутев заяви, че Михаил Миков има тежък комплекс от Бойко Борисов, това вреди на партията.

Ако Миков смята да продължи така, този конгрес бързо ще се повтори, прогнозира Кутев.