Tags

Related Posts

Share This

Да не се подаваме на провокациите на лъжеисториците, призова първият секретар на Руското посолство Максим Знаменский

Да не се подаваме на провокациите на лъжеисториците, призова първият секретар на Руското посолство Максим Знаменский в Стара Загора

„Всички имаме свещеното задължение да пазим паметта за Великата отечествена война, да предаваме истината на подрастващите и да не се подаваме на провокациите на лъжеисториците”, каза  пред паметника на съветския воин в Стара Загора по повод  тържественото отбелязване на 71-та годишнина  Максим Знаменский – първи секретар на Руското посолство по външна политика в България. По думите му важно е да се направят историческите паралели с разпространяващите се  днес терористични опасности в света, за да се избегнат трагичните грешки от миналото, жестоките рани, както и умело да  разграничаваме фалша от истината.

Областният председател на НД „Русофили” Румен Димитров припомни събитията в навечерието на Деня на победата. Във Втората световна война освен СССР участват още 60 държави като пряко е засегнато 80% от населението на земята. Военните действия се водят на териториите на 40 държави. Загиват приблизително 57 милиона души. Само  народите на Съветския Съюз са дали около 27 милиона жертви. „Тази война оставя десетки милиони вдовици, сираци и инвалиди. Всеки втори от заминалите на фронта не се завърнал обратно. Но ние и нашите поколения никога не бива да забравяме, че 9 май е преди всичко Денят на победата. Защото без Денят на Победата най-вероятно нямаше да има Ден на Обединена Европа”, каза в словото си Димитров.

Глава склониха в едноминутно мълчание и отдадоха почит на загиналите съветски войни във Втората Световна Война ветерани от войните, антифашисти, представители на патриотични организации, на „Руски клуб”, НД „Русофили”, общинари, общински съветници, политици и др. Цветя в знак на признателност поднесе и народният представител Георги Гьоков.

Информацията е от областната структура на НД “Русофили” – Стара ЗагораIMG_8015IMG_8018IMG_8025IMG_8026IMG_8030