Tags

Related Posts

Share This

БСП чака извинение от АБВ, но Първанов е предател

Антон Кутев: Промените в Столетницата са задължителни!
9 май 2016 11:30, Анисия Иванова
Корнелия
Промените в БСП са задължителни. Имаме тежко наследство, че сме посткомунистическа партия. Задължително е да има сблъсък с ГЕРБ. Това беше най-големият залог, с който Корнелия Нинова спечели председателското място в БСП. Зададе ясна опозиционна политика и очакваме от нея много силна атака срещу ГЕРБ, заяви пред Bulgaria ON AIR бившият депутат и говорител на БСП Антон Кутев.
Той определи подкрепата за Делян Пеевски като огромна грешка и тежък удар за БСП.
"Там Сергей Станишев, Пламен Орешарски и Михаил Миков казаха, че или гласуваме за Пеевски, или правителството пада. Зависимостта от Пеевски бе нещо много опасно", коментира Кутев и начерта политиката, която занапред трябва да води левицата:
"Логиката не е да изхвърлим богатите от партията. Имахме 5 младежки организации, вече е само една. Младежкото участие е абсолютно гарантирано. Въпросът е да се защитават левите идеи. Не ляво говорене, а ляво действие. Не може да те няма със седмици в телевизиите, а да пускаш фермани за левите си идеи. Когато убедиш хората да излязат на улицата и да извоюват идеите си, тогава имаш право. Трябват действия, а не говорене".
Антон Кутев призна, че БСП все още очаква извинение от АБВ и определи действията на Георги Първанов и сподвижниците му като предателство.
"АБВ е тежък предател и очакваме извинение от тях. Георги Първанов има за какво да се извинява, но няма как да няма диалог с тях", каза още Кутев.
Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2016/05/09/bsp-chaka-izvinenie-ot-abv-no-pyrvanov-e-predatel.301819